Moje cesty za vůní kávy

Ahojte,

 jak jste asi uhodli, můj dnešní post bude věnován kavárnám. Brno je jimi a kávovou kulturou obecně hodně proslulé a jen v centru bych mohla vyjmenovat minimálně pět, kam se ráda vracím a kde si můžete dát opravdu výbornou kávu. Nicméně dneska to bude tak trochu objevná cesta po kavárnách, kterou jsem absolvovala v předminulém týdnu. Tak pojďme na to.

CAFÉ Momenta

Momentu najdete ve spodní části Zelného trhu naproti divadlu Reduta. Je rozdělená na dvě části. V jedné jsou stolečky, kde si můžete klasicky sednout a ve druhé obrovský pult, kde obsluha chystá všechny dobroty a hlavně, kde si za sklem vitrínky, která není zrovna malá, můžete vybrat z jejich opravdu hodně široké nabídky úžasných dezertů. 



Prostředí je spíš strohé a industriální, takže určitě nedoporučuju vám, kteří máte rádi útulné maličké kavárničky. Asi byste se tam cítili trošku jako v katedrále. Usadily jsme se s kamarádkou u prosklené stěny s úžasným výhledem na kašnu Parnas. Vůbec jsme se nemohly rozhodnout co že si to dáme. Všechno totiž vypadalo nesmírně lákavě. Nakonec jsme si samozřejmě objednaly kávu a nějaké ty dezerty. Vyzkoušela jsem tiramisu, protože to je dle mého velmi dobrý ukazatel kvality. A můžu prohlásit, že to byla trefa do černého! Bylo opravdu vynikající. Obsluha byla víc než milá a vstřícná už při rezervaci stolu. 
Pokud budete mít nějakou pracovní nebo jakoukoliv jinou schůzku v centru Brna, Momenta je určitě skvělá volba.


Café Momenta najdete hlavně na jejich fb stránce tady

Caffé del Saggio

O téhle kavárně jsem slyšela už spoustu, ale když mi kolegyně v práci přinesla zrnkovou kávu v sáčku, kterou si pan kavárník Kosta praží sám a která nám s přítelem neuvěřitelně zachutnala, rozhodli jsme se, že to kouzelné místo musíme bezpodmínečně navštívit.
 Kavárnu najdete na Helceletově ulici nedaleko Kraví hory. Oproti Momentě se jedná o opravdu maličkou kavárničku s nádechem první republiky. Nábytek i vybavení jsou zrestaurované kousky nábytku, které pan majitel našel na půdě. Všechno dohromady se stylovým osvětlením a příjemným hudebním podkresem vytváří opravdu skvělou a velmi intimní atmosféru. Tuhle kavárnu doporučuju všem kávovým fajnšmekrům a nebo vám co se chystáte na (první) rande. Věřím, že tam strávíte chvíle, na které dlouho nezapomenete.




 Hosty obsluhuje pan majitel sám a tady musím vyseknut obrovskou pochvalu. Cítili jsme se jako VIP. 
 Kromě toho si tam můžete koupit jak mletou tak zrnkovou kávu pro svoji domácí potřebu. Asi vás nepřekvapí, že my jsme bez nějakého toho úžasně vonícího sáčku neodešli.
 Caffé del Saggio najdete také v centru na Jezuitské ulici, kam můžete přijít na degustaci kávy.
Všechny důležité informace a ještě něco navíc najdete na jejich webové stránce nebo na facebooku

A co vy a brněnské kavárny? Znáte ještě nějaká další úžasná místa, která byste mi mohli doporučit? Těším se na vaše tipy.


Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images