Co jsme dělali v Amsterdamu.... Den 1

Ahojte,

 jak už jste asi z názvu poznali, ráda bych vám dneska ukázala, kam jsme se všude s přítelem v Amsterdamu zatoulali.




1. den

Na začátek bych chtěla říct, že půjčení kola sice není nejlevnější, ale neskutečně se to vyplatí. Odpadne vám zbytečné hledání spojení MHD, placení jízdenek a tak dále. My jsme si to prostě nemohli vynachválit...
Jedna z prvních zastávek byla samozřejmě nápis IAmsterdam u Rijksmusea.


Během roku tam bývá samozřejmě pěkně narváno. My jsme měli štěstí, že jsme si tenhle výlet naplánovali na říjen, kdy opadne největší nápor. Na počasí jsme měli štěstí. I když bylo pod mrakem, nepršelo. Rijksmuseum (něco jako místní Louvre) jsme bohužel nestihli, ale pokud byste tam chtěli, je lepší si koupit lístky dopředu přes internet. Připlatíte si, ale nebudete muset čekat ve frontě.
Oběd jsme si dali v Hardrock café. Rovnou vás musím varovat, že cenově to není úplně příznivé, ale stojí to zato a navíc je tam neskutečně milá obsluha. Přítel si dal burger a já salát césar. Oboje vynikající a navíc jsme při jídle koukali rovnou na jeden z proslulých amsterdamských kanálů s lodičkami. Stylovka!


Po jídle jsme se spletí uliček vypravili do čtvrti "červených světel", jakože očekovat ty slavné výlohy. To nás trochu zklamalo, protože výlohy byly většinou prázdné a pokud ne, radši jste se tam nekoukali. Tak jsme si říkali, že ty pěkné pracovnice tam bývají asi až na večer. My jsme tam byli odpoledne.


Po vydatné jízdě na kole nás přepadla chuť na kafe, tak jsme (jako i několikrát potom) využili tipů Karolíny Kachlíkové z blogu Food paper travel a stavili se ve Vinnies. Můžu doporučit. Kafe mají výborné. Jídlo jsme si nedali, ale jinak tuším mají samé domací dobroty. Dá se tam jít i na snídani, salát či sandwich.


Chtěla jsem původně udělat v jednom postu celý pobyt, ale je toho hrozně moc, tak vás nechci zahltit. Tak se těším u druhého dne naviděnou.

Eve.h

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images